کد خبر: ۵۴۹۹۵۰
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۶
بنا شده که وزیران پیشنهادی برای وزارتخانه‌های کار و اقتصاد امروز به مجلس معرفی شوند

رئیس‎جمهور وزرای پیشنهادی را به مجلس معرفی می‌کند| کدام وزرا در فهرست تغییر قرار دارند؟

به نظر می‌رسد با معرفی دو وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه‌های کار و اقتصاد هم به پایان نرسد. چنان که برخی اخبار حکایت از آن دارد که وزرای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت نیز در لیست احتمالی تغییرات هستند. مضاف بر این وجود برخی انتقادها از وزارت علوم، منصور غلامی را نیز در تیررس تغییر قرار داده و برخی زمزمه‌ها از احتمال جایگزنی فرد دیگری با علیرضا آوایی در وزارت دادگستری حکایت دارد. محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی هم بعید نیست در لیست تغییر باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
زمان نوسازی چهره کابینه فرا رسیده است. گزارش‌ها حاکی است امروز رئیس جمهوری ترمیم کابینه را آغاز می‌کند. محمود واعظی، رئیس روحانی امروز وزرای پیشنهادی را به مجلس معرفی می‌کند| کدام وزرا در فهرست تغییر قرار دارند؟دفتر رئیس جمهوری روز گذشته در نشست هم‌اندیشی با مدیران و سردبیران ارشد رسانه‌های داخلی، گفت «تا آخر هفته افراد پیشنهادی برای تصدی سه یا چهار وزارتخانه به مجلس معرفی می‌شوند.» بهروز نعمتی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس هم به ایرنا گفت «طی صحبتی که با محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری داشتم، بنا شده که وزیران پیشنهادی برای وزارتخانه‌های کار، تعاون و رفاه اجتماعی و اقتصاد امروز به مجلس معرفی شوند.»

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ این گزاره‌ها نه فقط از عزم جزم روحانی برای نوسازی دولت خبر می‌دهد، بلکه فراتر از آن تأیید می‌کند آنچه مد نظر روحانی است، فراتر از وزارتخانه‌های رفاه و اقتصاد است که چندی پیش وزرای آنها در مجلس استیضاح شدند. همزمان برخی نمایندگان هم گفته‌اند امروز تنها نامه معرفی دو وزیر اقتصاد و رفاه  به مجلس ارسال می‌شود. محمدرضا بادامچی در این باره به ایلنا گفت شنیده است محمد شریعتمداری، وزیر فعلی صمت گزینه پیشنهادی روحانی برای وزارت رفاه است که امروز به مجلس معرفی می‌شود. در این میان بازار گمانه‌زنی‌ها درباره اسامی وزرای پیشنهادی داغ شده است. روزانه اخبار و گزارش‌هایی از رایزنی‌ها با افراد مختلف منتشر و اسامی متنوعی مطرح می‌شود. همه این اسامی، اخبار و گمانه‌زنی‌ها نشانه قریب‌الوقوع بودن تغییرات در کابینه است. اینکه همکاران تازه رئیس جمهوری چه کسانی هستند، بزودی مشخص خواهد شد، اما آنچه قطعی است، تغییری است که نسیم آن در پاستور وزیدن گرفته است. این روند از تغییر رئیس کل بانک مرکزی در شهریورماه آغاز شد و حالا به نظر می‌رسد با معرفی دو وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه‌های کار و اقتصاد هم به پایان نرسد. چنان که برخی اخبار حکایت از آن دارد که وزرای راه و شهرسازی و  صنعت، معدن و تجارت نیز در لیست احتمالی تغییرات هستند. مضاف بر این وجود برخی انتقادها از وزارت علوم، منصور غلامی را نیز در تیررس تغییر قرار داده و برخی زمزمه‌ها از احتمال جایگزنی فرد دیگری با علیرضا آوایی در وزارت دادگستری حکایت دارد. محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی هم بعید نیست در لیست تغییر باشد. 

در روزهای گذشته برخی خبرها مبنی بر استعفای عباس آخوندی و محمد شریعتمداری منتشر شد که البته با تکذیب وزارتخانه‌های راه و صنعت روبه‌رو شد. هر دو وزیر یاد شده طرح استیضاح آماده شده‌ای از سوی نمایندگان مجلس دارند. عدم حضور آخوندی و شریعتمداری در کمیسیون‌های مربوطه و پاسخ به استیضاح کنندگان، احتمال استعفا یا تغییر آنها را تقویت کرده است. پیش‌تر حسینعلی امیری، معاون امور مجلس رئیس جمهوری، گفته بود «برخی اعضای دولت از ابتدا گفتند هر وقت رئیس جمهوری می‌خواهد، می تواند آنها را کنار بگذارد و این قول و قرار بین وزرا و رئیس جمهوری وجود داشته است.» 

باوجود همه اینها، تصمیم روحانی به ترمیم کابینه، نشان دهنده عزم او برای مواجهه با شرایطی است که سه سال آینده پیش روی او و دولتش قرار دارد. شرایطی که به هر روی اقتضائات جدید با نیروهای جدید را می‌طلبد.ضرورت نوسازی و تغییر کابینه از  9 ماه پیش مطرح شد؛ هنگامی که اعتراضات دی ماه بیش از 100 شهر کشور را فرا گرفت. بسیاری از حامیان دولت، منشأ اعتراض‌ها را به منتقدان دولت نسبت دادند که با پاشیدن بذرناامیدی، آن هم در آغاز فعالیت دولت، مردم را مأیوس کردند. دلیل آغاز اعتراض‌ها هرچه باشد، گستردگی آن نشان داد که اقتصاد همچنان مسأله اصلی مردم است.

کمی بعد بحران ارزی از راه رسید که به نوبه خود باعث سرایت تلاطم و نوسان قیمت به سایر بازارها شد. تلاطم‌ها که به اوج رسید، اصلاح‌طلبان و حامیان دولت نیز با نوای ضرورت تغییر همراه شدند. در این هنگام، رئیس جمهوری هم به صف منتقدان پیوست. روحانی اوایل اردیبهشت در سخنرانی روز کارگر، کابینه را به دو دسته ناامید و امیدوار تبدیل کرد و حتی گفت که تلاش کرده است گوشش سخنان ناامیدانه را نشنود. پس از این اظهارات، چپ و راست می‌پرسیدند در این صورت، چرا روحانی دست به ترکیب کابینه نمی‌زند؟ دلیل روحانی هرچه بود، 20 روز پس از این گلایه شوک دیگری به سیاست و اقتصاد ایران وارد شد.

اواخر اردیبهشت ماه ترامپ سرانجام از برجام خارج شد و به این ترتیب، سومین شوک را به دولت روحانی، وارد کرد. خروج امریکا از برجام تأثیرات عمیقی در بازارهای ایران به دنبال داشت.

اواخر تیرماه، رهبر معظم انقلاب هم در دیدار با اعضای کابینه بر ضرورت تحرک و نوسازی تیم اقتصادی دولت تأکید کرد. این گزاره از آن رو قوت گرفت که رئیس دفتر رئیس جمهوری چندی بعد از این جلسه، اعلام کرد که تغییر کابینه بویژه در تیم اقتصادی در پیش است. محمود واعظی با اشاره به جلسه هیأت دولت با رهبر انقلاب، با بیان اینکه امروز با شرایط جدیدی مواجه هستیم که بعد از خروج امریکا از برجام و برخی تحریم‌ها‌ی به وجود آمده و مهم‌تر از آن جنگ روانی که به ملت ایران تحمیل می‌شود، گفت: «رئیس جمهوری در حال بررسی اسامی مختلف هستند تا در فرصت مناسب برخی تغییرات انجام شود. نیازمند آن هستیم اعضای کابینه با شرایط جدید وضعیت را تنظیم کنند؛ رئیس‌ جمهوری برخی از اعضای کابینه را که در شرایط عادی انتخاب کردند بررسی می‌کنند تا برخی از تغییرات انجام شود. اسامی و تعداد تغییرات در دولت را شخص آقای رئیس جمهوری اعلام خواهد کرد.»

200 نماینده مجلس هم در نامه‌ای به روحانی خواستار تغییراتی در دولت شدند. البته مجلسی‌ها آنقدر منتظر نماندند تا روحانی ترمیم را تکمیل کند. دو هفته بعد از این نامه، در مردادماه بود که طرح استیضاح وزیر رفاه و تأمین اجتماعی با رأی مثبت نمایندگان مواجه شد. هفته اول شهریور هم وزیر اقتصاد و دارایی با رأی مثبت نمایندگان به طرح استیضاح از همراهی با کابینه بازماند.ضرورت برخی تغییرات در کابینه یکی از محورهای دیدار اصلاح‌طلبان با رئیس جمهوری در هفته گذشته بود. حالا به نظر می‌رسد با احصای مشکلات و ارزیابی‌های کارشناسانه از وضعیت کشور در مواجهه با شرایط جدید که از آن به جنگ اقتصادی امریکا با ایران تعبیر می‌شود و بخصوص بعد از حضور موفق هیأت سیاسی ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، نوسازی در اقتصاد یک ضرورت شده است که یک وجه آن انجام تغییراتی در کابینه و ورود نیروهای جدید به پاستور باشد. این البته به معنای کارآمد نبودن وزرای فعلی نیست بلکه اقتضای شرایط جدیدی است که کشور به آن وارد شده است. 

منبع: روزنامه ایران

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین